2015. augusztus 29., szombat

Bemutatkozik az ovi

Iskolánk óvodai csoportjába 4-7 éves korú sajátos nevelési igényű gyermekek járnak, kiknek fejlesztését-, nevelését- és gondozását két gyógypedagógus, egy gyógypedagógiai asszisztens és egy dajka látja el, szem előtt tartva egyéni szükségleteiket. Napi kapcsolatban állunk iskolánk fejlesztő gyógypedagógusával, logopédusával is.
Csoportunk a játékba ágyazott nevelés és az apró lépések elvének híve. A családokból érkező gyermekek beilleszkedése és szülőktől való elválása hosszú folyamat, fontos, hogy a gyermek érezze, hogy szeretetet, biztonságot nyújtó közösségben van.
Csoportos és egyéni foglalkozásokat tartunk. A csoportos foglalkozások 7:30-tól kezdődnek, előre meghatározott napirend alapján, délután pedig alkalom nyílik pihenésre, alvásra is. Az egyéni fejlesztésekre az óvoda pihenő termében van lehetőség, így csendes, nyugodt légkörben folynak a foglalkozások.
A napirend, a sokszínű játékos foglalkozások (anyanyelv- és kommunikáció fejlesztés, mozgásfejlesztés, játékra nevelés, vizuomotoros készség fejlesztése, zenei nevelés, önkiszolgálásra nevelés és egyéni fejlesztés) és a pihenés együttese lehetővé teszi, hogy a gyerekek megtanulják elfogadni társaikat, kialakuljanak az alapvető illemszabályok, az önállóság ösvényére lépjenek és felkészüljenek az iskolai életre.
A gyermekek életkori sajátosságaihoz mérten számos ünnepben vesz részt az óvodai csoport. Ilyenek a születésnapok, Mikulás várás, karácsony, farsang, húsvét, anyák napja és a gyermeknap is. Több alkalommal szervezünk kirándulásokat, sportnapot. Közlekedésünkben iskolabusz is rendelkezésünkre áll.

Célunk, hogy a gyermekek az óvodai nevelés során:
-           képesek legyenek kapcsolatot teremteni társaikkal, felnőttekkel,
-           megértsék az egyszerű utasításokat, végezzék is el azokat,
-           képesek legyenek igényeiket, szükségleteiket érthetően közölni,
-           tárgyakat, játékokat eszközszinten használják,
-           az önkiszolgálás területén magasabb szintre lépjenek (tisztálkodás, öltözködés)
-           biztosabb legyen a mozgásuk, kézügyességük,
-           ismerjenek dalokat, mondókákat (ünnepekhez, évszakokhoz köthetően is).











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése