2015. augusztus 30., vasárnap

Logopédusaink és fejlesztőink

 Munkaközösségünk gyógypedagógusai az iskola tanulóinak komplex gyógypedagógiai, autista- és mozgásfejlesztését végzik egyéni, illetve kiscsoportos formában. A fejlesztés során az egyéni képességek, adottságok kibontakoztatása, illetve kiépítése kerül középpontba.
 Célunk, hogy a gyermekek képességeihez igazodva személyiségüket  és a tanulást megalapozó részképességeiket fejlesszük, megerősítsük.
 A fejlesztő munka során a sérült funkciók korrekciója, a hiányzó funkciók pótlása, valamint a tanuláshoz szükséges pszichikus funkciók fejlesztése történik. Különös gondot fordítunk a figyelem, emlékezet és a gondolkodás területeire, illetve az olvasást, írást, számolást megalapozó készségekre, mint a térbeli és időbeli orientáció, a szerialitás, a grafomotoros készségek és vizuomotoros koordináció, továbbá a beszédértés és a beszédprodukció.
 Célunk továbbá, hogy a lehetőségekhez mérten csökkentsük a tanulási nehézségeket, megváltoztassuk a tanulási kudarcok következtében kialakult negatív motivációkat, csökkentsük a viselkedési zavarokat.
 Fejlesztő munkánkhoz egyéni fejlesztési tervet készítünk: ezek  alapját  a szakértői véleményekben meghatározott területeken kívül  a tanév eleji felmérések adják, amelyek segítségével feltérképezhetők azok a területek, amelyekben a gyermekek leginkább igénylik a megsegítést. Munkánkat külön fejlesztő helyiségek és változatos, sokszínű eszközök is segítik.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése